Geen categorie

Welke underlayment platen zijn geschikt voor jou? 

Underlayment platen zijn in Nederland erg populair. Ze worden vaak ook wel Pellos Floor genoemd. Het zijn sterke platen die in verschillende situatie goed te pas komen. Underlayment bestaat uit meerdere lagen. Hierdoor heeft het wat van multiplex. Echter, ten opzichte van multiplex ziet het er wat wilder uit. Doordat het er wat wilder uitziet, werd het vroeg nauwelijks gebruikt op plekken waar je het kon zien. 

Waarvoor worden underlayment platen gebruikt?

Underlayment platen kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Zo worden ze onder andere gebruikt voor wanden, vloeren en daken. Het is een redelijk stevig bouwmateriaal met meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat het veel druk aan kan. Een ander voordeel is dat de platen een recht oppervlak hebben. Hierdoor kun je er goed mee werken en eenvoudig dingen aan bevestigen. Daarnaast zorgt dat er ook voor dat het materiaal zeer geschikt is voor ondervloeren. Wel is het erg belangrijk dat je de underlayment platen op de juiste manier monteert. Het laatste waar je op zit te wachten is een vloer die afloopt.

De verschillende soorten en maten

Als je underlayment platen nodig hebt, is het allereerst belangrijk dat de afmetingen bepaalt. Hoe groot is het oppervlakte dat je wilt bedekken met underlayment platen en hoe dik dient het te zijn? Een erg populaire maat underlayment platen zijn degene van 18mm dik. underlayment 18mm kun je krijgen in verschillende soorten hout. Hierbij kun je onder andere denken aan radiata pine, vurenhout en grenenhout. 

 

Weet je hoe je ermee moet werken?

Als je nog weinig ervaring hebt met underlayment platen, dan is het handig om hier eerst een aantal filmpjes over te kijken. Zo zijn er op Youtube diverse filmpjes te vinden waar een uitgebreide uitleg wordt gegeven. Bekijk deze filmpjes goed en schrijf belangrijke informatie op. Zo voorkom je dat je schade maakt wanneer je er zelf mee gaat werken. 

 

Vraag hulp aan een specialist

Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen is hulp vragen aan specialist. In bouwmarkten lopen meerdere personen rond die goed weten hoe je ermee moet werken. Een andere optie waarvoor je kunt kiezen is om het via een chat te vragen van een webshop. Je krijgt dan goed advies dat je gebruiken voor het kiezen van de juiste planken. Het bestellen van underlayment planken is zeer eenvoudig. Bovendien krijg je de planken meestal de volgende dag al geleverd.

Geef een reactie