Geen categorie

Wat is shortlease?

Een auto shortlease is een relatief nieuwe manier van lease. Voor een korte looptijd kan je een auto leased. Mij sprak dit erg aan aangezien ik voor een half jaar tijdelijk met de auto moet reizen voor mijn werk. Ik woon en werk al jaren in Amsterdam maar vanaf januari ga ik een half jaar werken in Amersfoort. Mijn werkgever attendeerde mij op shortlease. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen shortlease en private lease?

 

Het verschil tussen shortlease en private lease.

Zoals in mijn geval wil ik mij niet zolang binden aan een auto, dan kies je eerder voor shortlease. Als je auto least dan lease je de auto voor een bepaalde periode voor een bepaald bedrag dat geld zowel voor het gewone lease als bij shortlease. Het verschil zit hem echt in de periode, meestal lease je een auto voor minimaal 2 of 3 jaar. Bij shortlease is deze periode korter, je kan al een auto lease vanaf een maand. Wel is het zo dat je bij shortlease je automatisch operarional lease, dit betekent dat de auto in het bezit van de leasemaatschappij blijft. Als ik een auto zal aanschaffen dan zit ik aan een auto vast. Ik woon in het centrum van Amsterdam en daar is een auto hebben niet handig.

 

De vier grote voordelen van shortlease

Ik was er al snel uit dat shortlease voor mij alleen maar voordelen had. Het is natuurlijk wel wat duurder dan een auto voor een langere periode lease maar aangezien in mijn geval ik geen auto voor een langere periode nodig heb gaat dit niet op. Want als ik een auto voor 6 maanden moet huren ben ik echt veel meer geld kwijt. Het eerste voordeel is de flexibiliteit van de shortlease, de contacten zijn soms per week al opzegbaar. Dit ligt echt aan de voorschriften van de leasemaatschappij. Ik lease nu voor een periode van een half jaar en betaal voor deze maanden een vast bedrag. Het tweede voordeel is dat je bij shortlease auto inclusief vasten kosten leased. Daaronder vallen reparatie en onderhoud aan de auto maar ook de WA+ volledig casco dekking en de persoonlijke ongevallen inzittende. Je bent meteen klaar en hoeft niet verder te zoeken naar bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij, ik vond dit erg handig en gemakkelijk. Het derde voordeel is dat je echt uit een ruim aanbod van auto’s kan kiezen. Je kan in de nieuwste modellen rijden maar ook hele leuke oudere auto’s zitten er tussen. Het is echt waar je voorkeur naar uit gaat. Ik wilde heel graag elektrisch rijden en ook daarin is keuze van modellen heel erg ruim. Ik mag ook nog van auto ruilen als mij het elektrische rijden niet bevalt. Het laatste voordeel is het goed is voor zzp’ers en starters. Je zit niet aan lange contracten vast zodat je geen financieel risico loopt. Voor mij was shortlease echt de perfecte leasevorm

Geef een reactie