whiteboard
Geen categorie

Wat is jouw grootste wens op het gebied van school?

We hebben allemaal wel bepaalde wensen voor school. Zo zouden de meeste studenten willen wensen dat ze gelijk hun diploma in handen kunnen helpen. Nu zal ik alvast één ding vertellen, dat kan helaas niet. Je zou er wel voor kunnen kiezen om je studie iets gemakkelijker te maken. Door bepaalde middelen te gebruiken kun je jezelf op een juiste manier voorbereiden voor bijvoorbeeld deadlines, toetsen en meer! Zo zijn er verschillende middelen, trucs en programma’s die jou kunnen helpen tijdens je studie

Een whiteboard om al jouw huiswerk in te plannen

Plannen blijft altijd een belangrijk onderdeel tijdens een studie, welke studie je ook volgt. Iedere studie heeft te maken met belangrijke data voor toetsen, deadlines en meer. Ook kun je ervoor kiezen om per dag een planning te maken waarna je alles kunt wegvegen wanneer iets is afgerond.

Een goede oplossing hiervoor heb je wellicht l eens voorbij horen komen, een whiteboard. Met een whiteboard kun je gemakkelijk een planning maken en belangrijke dingen opschrijven. Door hem bijvoorbeeld boven je bureau te hangen, zal je iedere dag worden geconfronteerd met taken die je hebt opgeschreven. Door op vrijdag je huiswerk voor het weekend op te schrijven, weet je dus ook precies wat je moet doen. Wanneer je iets hebt afgerond kun je het taakje gemakkelijk wegvegen, waardoor je niks vergeet en op een gegeven moment alles gedaan is!

De ideale plek om te studeren

Tijdens de studie is het belangrijk om te beschikken over een plek waar je rustig je werk kunt doen. Voor de een is dit misschien wel in een stilteruimte op school of in de bibliotheek, terwijl een ander dit liever thuis doet. Door je werkplek te optimaliseren, met bijvoorbeeld een bureau of verschillende schrijfgerei, ben je optimaal voorbereid. Tijdens het maken van je huiswerk of het leren van een toets ben je op alles voorbereid. Alles ligt op één plek, waardoor je niets kwijt kunt raken!

Gebruik je agenda!

Ik heb het net al eventjes laten vallen. Tijdens iedere studie krijg je te maken met bepaalde toetsweken, belangrijke data en deadlines. Je moet dus wel een erg goed geheugen hebben wanneer je dit allemaal zou moeten onthouden. Ook de docenten zullen je niet altijd aan bepaalde data herinneren, waardoor je zelf dus echt alle sop orde moet hebben. Het gebruik van een agenda kan je hierbij helpen. Kies bijvoorbeeld voor een online agenda, die je zowel op je laptop als op je mobiele telefoon kunt downloaden. Door de belangrijke data op te schrijven heb je deze altijd bij de hand!

Geef een reactie