letselschade specialist
Geen categorie

Wanneer heb je een letselschade specialist nodig?

Het leven gaat niet alleen over rozen. Zo nu en dan kom je onherroepelijk een doorn tegen die gemeen kan prikken. Voor deze doornen heb je soms een letselschade specialist nodig, maar wanneer? In deze blog leg ik uit wanneer het raadzaam is om een letselschade specialist in te schakelen. Achtereenvolgens behandel ik de gevallen van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval en een medische misser.

Een verkeersongeval

Een verkeersongeval kan ontstaan als twee auto’s, motoren, scooters (of een combinatie van deze) tegen elkaar op botsen. In deze gevallen spreken we van een ongeval tussen motorvoertuigen. De bezitter van het voertuig dat de verkeersregels heeft overtreden, is aansprakelijk voor de berokkende schade. Dit is bijvoorbeeld het voertuig dat geen voorrang verleende. In het geval van een fietser die in botsing komt met een motorvoertuig, is het anders. Fietsers zijn nu eenmaal meer kwetsbaar dan bestuurders van motorvoertuigen. Bestuurders zijn daardoor aansprakelijk voor minimaal vijftig procent van de schade, ook als de fietser bijvoorbeeld door rood reed.

Een bedrijfsongeval

In het geval van een ongeluk tijdens werktijd, komt de aansprakelijkheid meestal ten laste van de werkgever te liggen. Als werknemer is er niet zozeer een bewijslast om aan te tonen dat het ongeval de schuld van je werkgever is. Je hoeft alleen maar aan te tonen dat het ongeval is gebeurd onder werktijd. Het is daarna aan de werkgever om te bewijzen dat hij aan alle wettelijke voorschriften heeft voldaan. Zo is het de verantwoordelijkheid van de werkgever om te zorgen dat de werkplek veilig is, dat de machines veilig zijn en dat er duidelijke regels zijn waardoor de kans op een ongeval zo klein mogelijk wordt gemaakt.

Een medische misser

Dan is er nog het geval van een medische misser. Bij het jammerlijke geval van een medische misser zijn er een paar mogelijke routes om te volgen. Je kunt naar de klachtencommissie van het ziekenhuis gaan, maar ook naar het medisch tuchtcollege. Als een der beiden concludeert dat je inderdaad een slachtoffer bent van een medisch misser, betekent dit niet meteen dat je recht hebt op een schadevergoeding. Daarvoor moet een specialist eerst onderzoeken of het mogelijk is om het ziekenhuis aansprakelijk is te stellen. Bij sommige letselschade advocaten kan dit kosteloos. Indien de aansprakelijkheid van de arts, het ziekenhuis of de kliniek erkend is, dan is de hulp van bijvoorbeeld Brugman Letselschade Advocaten geheel kosteloos.

Natuurlijk wens ik je in dit leven uitsluitend de fraaiste rozenbladeren toe, maar mocht er eens een nare doorn tussen zitten, dan hoop ik dat je iets aan deze blog hebt gehad!

Geef een reactie