Geen categorie

Waarom ik liever bij een partytent blijf

Tenten. Ze zijn er in allerlei vormen en maten voor verschillende gelegenheden.

Voorbeelden hiervan zijn onder andere:

Soort: Tunneltent / Opgooitent / Partytent  Activiteit: Festivalovernachting / Familiekamperen / Buskamperen / Hiketocht / Backpacken

Tunneltenten 

– Tunneltenten zijn ideale tenten voor het hele gezin, maar kunnen ook prima gebruikt worden als je met ze tweeën of alleen op reis bent. Er zijn namelijk veel verschillende formaten verkrijgbaar. Er zijn tunneltenten verkrijgbaar voor mensen die een fietsvakantie maken of die met de backpack op reis gaan. Dit zijn dan ook de lichtste en meest compacte tunneltenten. Vanaf de 4-persoons tunneltenten worden de tenten groter en hoger. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor vakanties waarbij je een langere tijd op één plek blijft. Denk hierbij aan een zomervakantie met het hele gezin. Een groot voordeel van de tunneltenten is dat ze vrij makkelijk zijn om op te zetten. Het belangrijkste bij het opzetten is de voorbereiding. Zorg ervoor dat je tent op de plaats ligt waar hij moet komen te staan, dat de tentstokken in elkaar zitten en door de daarvoor bestemde lussen zijn geregen. Begin dan de tent van achter naar voren op te zetten. Het makkelijkste is om hierbij hulp te krijgen van iemand die de tent vasthoud voor je. 

 

Opgooitenten

– Opgooitenten zijn de makkelijkste tenten om op te zetten en zijn al voor weinig geld verkrijgbaar. Hierdoor zijn ze erg populair onder de festivalgangers. Maar ook onder kampeerders wordt de pop-up tent veel gebruikt als bijzettent. Voor de langere vakanties is wel aan te raden om voor een iets duurdere tent te gaan. Dit heeft te maken met de waterdichtheid en de stevigheid van de tentstokken. Het gemak van de opgooitent zit hem in de tentstokken. De tentstokken zitten met diverse bogen door de tent heen. Doordat de tentstokken onder spanning in elkaar gedraaid worden wilt de tent zich ontpoppen. Vandaar ook de naam Pop-up tent. Zodra je de tent uit de tent zak hebt gehaald hoef je hem alleen maar van je af te gooien. De tent zal zich ontvouwen in zijn gebruiksklare vorm. Als dit gebeurd is sleep je de tent naar zijn plaats. Als laatste hoef je alleen nog maar met behulp van de scheerlijnen en tentharingen de tent af te spannen, de tent inrichten en klaar. Bij het opvouwen van de tent komt meer kijken. Aan te raden is om hierover eerst een filmpje te kijken dit een paar keer te proberen, voordat je het in de praktijk moet doen. 

 

Partytenten

– Mijn eigen voorkeur ligt bij het feestje en de mensen bij mezelf te houden en lekker een partytent neer te knallen. Overdekt staan voor de regen of veilig voor de zon; “The show must go on!”. Bij een goede stevige partytent komt toch wat meer bij kijken dan enkel vier stokjes in de grond steken en een zeil hijsen over de palen. Voor een trouwerij, tuinfeest, buiten diner, met lichten, het is allemaal mogelijk, maar aanschaffen is vaak toch erg prijzig en een hoop gedoe. Met een kleine zoektocht naar aanbieding partytent kom je al snel genoeg bij een leuk adres waar alles voor je wordt bezorgd. Tot het leveren en op zetten toe. Zelfs catering is mogelijk bij een goed bedrijf. 

Geef een reactie