Geen categorie

Verhuizen in Amsterdam

Al mijn hele leven woon ik in Amsterdam. Mijn opa en oma woonden vlak naast het Vondelpark. Mijn ouders hebben dit huis met veel winst kunnen verkopen na het overlijden van mijn opa en oma van mijn vader, en zijn in de rivierenbuurt gaan wonen. Hier is het veel leuker om je kinderen op te laten groeien. Toen mijn ouders mij en mijn broer kregen vonden ze dat we een plek nodig hadden om te kunnen spelen. Vlakbij de Zuidas zitten een aantal voetbalvelden. Dit was vlakbij ons huis. Op latere leeftijd, eigenlijk zodra het kon, zijn we hier op voetbal gegaan. Het enige wat we niet hadden, was een eigen achtertuin. Ook moesten we twee lange trappen op om bij onze voordeur te komen. Om deze reden besloten we om het huis te koop te zetten.

De makelaar

Een makelaar kwam het inspecteren. Het was, naar onze mening, het mooiste huis in de straat. We hadden geluk met een extra grote woonkamer. Ook hadden we als weinige een balkon, omdat onze onderbuurman een uitbouw had laten maken. Hier konden we destijds gemakkelijk tijdens de bouw een balkon op laten zetten, in overleg met onze buurman. Bij binnenkomst was links de badkamer. Een stukje verder rechts zat de gangkast en een kleine gang. Heraan zat de woonkeuken. Aan het ene eind van de woonkamer zaten grote ramen die uitkeken op de autoluwe straat. Aan achterkant zat het balkon. Nog een trap verder zaten vier slaapkamers. Aan weerszijden twee grote met een bering aan de bovenkant. In het midden zaten twee kleinere kamers. Deze waren goed voor kleine kinderkamer. Omdat mijn broer en ik steeds grotere werden hadden we grotere kamers nodig. Dit huis was dus bestemd voor een gezin met kleine kinderen.

Verhuizen

Na een aantal weken was de verkoop gereed. De nieuwe bewoners wilde er snel in, dus wij moesten er snel uit. Gelukkig was ons nieuwe huis ook al bijna klaar voor gebruik. We hadden op het laatste moment kunnen aansluiten bij een nieuwbouwproject. Voor de laatste paar weken konden we bij mijn opa en oma van mijn moeders kant terecht. Nu kwam het meest lastige gedeelte. Onze spullen uit het huis krijgen. De trap was te klein, dus moest er een verreiker worden gehuurd om de spullen naar beneden te krijgen. Dit maakte de taak een stuk makkelijker. Binnen een middag hadden we de grootste spullen uit het huis, en in de verhuis bus.

Geef een reactie