led inbouwspots dimbaar 230v
Geen categorie

Tips voor een duurzaam kantoor

Een kantoor verduurzamen is in principe niet zo moeilijk als het lijkt. Je moet gaan bekijken wat je kunt doen om het milieu te ontlasten. Het plan om minder energie te gaan verbruiken is hierbij belangrijk.

Verlichting

De werknemers brengen een groot deel van de dag door op kantoor. Kantoren gebruiken meer energie dan je zou verwachten. Door kleine aanpassingen aan te brengen, kun je het energieverbruik verminderen. Minder energieverbruik is niet alleen goed voor de zakelijke portemonnee, maar ook voor het milieu. Gloeilampen die veel energie verbruiken mogen niet meer gebruikt worden. Led inbouwspots dimbaar 230v gebruiken veel minder energie dan andere lampen. Ledlampen hebben ongeveer 35.000 branduren. Door alle lampen te vervangen door led inbouwspots dimbaar 230v wordt dus veel energie bespaard.

Klimaat neutrale kantoren

Je kunt een grote verduurzamingsslag bereiken door ervoor te zorgen dat je kantoorpand klimaatneutraal is. Je kunt zorgen voor minder CO2 uitstoot door groene energie te gebruiken. Ook het gebruik van zonnepanelen dragen daaraan bij, waardoor je zelf groene energie opwekt. Ook een groen dak helpt mee. Zorg vervolgens dat er geen licht brandt wanneer er niemand aan het werk is. Zet de verwarming een graadje lager en zorg dat de ramen goed geïsoleerd zijn.

Kantoorartikelen

Je moet beginnen om een kantoor te verduurzamen met duurzame kantoorartikelen. Gebruik geen papier waarvoor bomen gekapt moeten worden. Wanneer je papier gebruikt, doe het dan zo min mogelijk. Op een kantoor is het verstandig om bij vergaderingen een whiteboard te gebruiken in plaats van een flip over.

Interieur

Je zou voor het interieur in een kantoor circulaire meubels van Plastic Whale kunnen gebruiken. Ze zijn gemaakt van grachtenafval. Gebruik ook verf voor muren die gemaakt is op basis van een plantaardig bindmiddel, gemaakt van sloophout. Gebruik vloertegels die gerecycled zijn van tweedehands tapijten en afgedankte visnetten.

Vlees

Omdat bij de productie van vlees broeikasgassen vrijkomen (methaan), is het verstandig om in de kantine minder vleesproducten te serveren. De broeikasgassen zijn veel schadelijker dan het CO2. Eet dus meer groente en fruit. Het is een kantine natuurlijk een kwestie van gewenning, maar na een verloop van een tijd zal iedereen eraan gewend zijn. Ze weten dan niet beter. Je kunt ook samen afspreken om een of twee dagen in de week geen vlees te eten.

Koffie en thee

Omdat er op kantoor zo veel koffie wordt gedronken is het verstandig om daarbij de overstap te maken naar duurzame merken. Let dus op de biologische merken.

Kantoorplanten

Groene kantoorplanten zorgen op een kantoor voor een beter leefmilieu. De planten zorgen voor een snelle verdamping van het water. De luchtvochtigheid wordt daardoor beter onder controle gehouden. Ook wordt door het gebruik van planten de akoestiek beter. Ze filteren daarbij ook nog de schadelijke stoffen uit de lucht. Door het plaatsen van groene planten in het kantoor wordt de werksfeer verbeterd en wordt er ook beter gepresteerd.

Plastic

Zorg dat je het plastic goed scheidt. Het gebruik van het plastiek op kantoor moet uitgebannen worden.

Je kunt dus op veel manieren je kantoor verduurzamen. Begin op de eerste plaats met de oudere lampen te vervangen door led inbouwspots dimbaar 230v. Daar kun je al een flinke winst boeken.

Geef een reactie