Geen categorie

Oud maar goud

Wie weet nu niet meer wat voor speelgoed hij of zij vroeger had. Ik kan denk ik al het speelgoed dat ik had nog wel kan opnoemen. Laatst was ik bij mijn ouderlijk huis en ging ik al mijn speelgoed doorpluizen. Ik vond daar het gebruikelijke speelgoed zoals Lego, Duplo en K’nex. Alleen kwam ik daar wel iets tegen wat ik niet had verwacht, namelijk mijn schleich paarden. Komt jullie de naam schleich bekend voor? Mij namelijk eerst niet, ik herkende alleen mijn schleich paarden weer. Schleich is denk ik een onbekend merk in Nederland terwijl ongeveer elk kind in Nederland dit wel heeft. Het zijn boerderijdieren. Ik had dan toevallig de schleich paarden maar je hebt ook veel meer andere diersoorten die je kan krijgen. Toen ben ik maar een beetje online gaan zoeken naar schleich en ik ervaarde een heuse nostalgie bom.  

 

Nostalgie

Alles met een klein beetje nostalgische waarde is leuk. Je krijgt dan zo’n heerlijk warm en vertrouwd gevoel vanbinnen. Dat warme gevoel kreeg ik ook toen ik weer al mijn schleich paarden voorbij zag komen. Het mooie aan hun producten is dat ze niet duur zijn. Een degelijke boerderij-set kost maar ongeveer 30,- euro. Daarvoor kan je pas ongeveer 10 legoblokjes kopen. Dat komt denk ik voornamelijk omdat dit speelgoed redelijk merkloos is. Je betaalt namelijk niet echt voor het merk schleich. Toch is het ontzettend leuk en kwalitatief goed speelgoed. Ik durf te wedden dat jullie die ook allemaal thuis hebben liggen. Misschien niet mijn schleich paarden, maar vast wel iets. Schleich paarden zijn ook wel echt voor de paarden mensen weggelegd.

 

Iedereen heeft dit

Toen ik hier laatst met vriendinnen over ging praten snapte ze niet zo goed waar ik het over had. Maar toen ik de website en de catalogus van schleich liet zijn herkende ze bijna alle producten. Heel veel zal in de laatste twintig jaar dus niet zijn veranderd. Thuis zijn ook al mijn vriendinnen gaan kijken of ze wat schleich producten hadden. Iedereen had wel een paar losse boerderijdieren. Sommigen hadden zelfs ook schleich paarden. We hebben besloten om alle stukken bij elkaar te verzamelen in een verzameldoos. Misschien dat we ooit iemand nog blij kunnen maken met allemaal schleich paarden en boerderijdieren. Het is ontzettend goed en stevig speelgoed. Er zitten geen losse delen aan. Er zit niets tussen waar een kind mogelijk in kan stikken. Het is mij ook een raadsel waarom ik dit speelgoed vergeten ben. Misschien omdat de Lego-hype te groot was. Ik durf te wedden dat jij de naam schleich niet meer kent en ik durf te wedden dat jij alsnog dit speelgoed heb gehad.

Geef een reactie