Geen categorie

Mijn zelfstandig tachtigjarige vader

Mijn vader is nog een zelfstandige man onlangs zijn leeftijd. Vorige maand hebben wij zijn tachtigste verjaardag mogen vieren. We vierde het met een klein clubje, gezien mijn vader het niet groot wilde vieren. We zijn met zijn alle uiteten geweest, bij zijn favoriete restaurant.

 

 

Nooit hulp vragen, toch doen wij veel voor hem

Mijn vader vraagt nooit om hulp. Dit kan ook wel minder veilige situaties opleveren. Zo draagt mijn vader nog steeds de pantoffels die hij 10 jaar geleden gekocht heeft. Het profiel is onder de pantoffels vandaan waardoor ze veel gladder zijn geworden. Zo viel hij laatst bijna tijdens het koffie zetten, er lagen een paar druppels op de grond. Mijn vader beloofde mij om nieuwe pantoffels aan te schaffen maar een paar dagen terug had hij nog steeds zijn oude sloffen aan. Ik besloot online eens op zoek te gaan naar pantoffels heren. Dit zal toch wel de oplossing bieden, lijkt mij.

 

 

Een heel erg breed assortiment

Zoals ik al stiekem een beetje had verwacht, waren er tal van pantoffels heren om uit te kiezen. Zo vind ik zelf altijd de geruite versie erg grappig maar ik wist dat ik daar mijn vader geen plezier mee zou doen. Ik hoor hem nu al zeggen “Ik zit nog niet achter de geraniums hoor” Ik ging opzoek naar een leren versie, die lijken namelijk het meeste op de huidige pantoffels. Na een aantal pagina’s af te hebben gezocht, vond ik de pantoffels heren die hij zelf 10 jaar terug had gekocht! Wat een toeval zal je denken. Ik aarzelde een moment en besloot ze te bestellen voor mijn vader. Na een dag of twee kwamen ze binnen en ik ben direct naar mijn vader toe gefietst om ze te geven. Mijn vader kreeg een glimlach op zijn gezicht en zei “haha ja ze moesten wel echt vervangen worden, grappig dat je dezelfde hebt teruggevonden”. Mijn vader trok ze gelijk aan en gooide de oude pantoffels in de schoenendoos. “Zo, die kunnen in de prullenbak. De nieuwe zitten veel lekkerder”. Zo zie je maar, mijn vader was waarschijnlijk niet in staat om zelf naar de winkels te gaan om nieuwe te kopen. Zo zijn er kleine dingetjes waar wij onze vader mee helpen. Zo doen wij ook zijn was onlangs dat hij dat niet wil. Daarnaast zorgt mijn broer voor dagelijks een verse maaltijd in de koelkast die hij alleen maar drie minuten in de magnetron hoeft op te warmen. Mijn vader is een taaie en houd het op deze manier nog wel jaren vol!

Geef een reactie