Geen categorie

Manchetknopen: het gaat om details

Eindelijk was het zover. De wens van mijn vriend en mij kwam eindelijk uit: we gingen trouwen. We koesterden die wens al jaren, maar omdat we iets speciaals wilden voor onze bruiloft moesten we eerst flink sparen. Maar dat deden we met plezier want we wisten waarvoor we werkten. Langzaam maar zeker begonnen onze plannen vorm te krijgen en uiteindelijk prikten we een datum. Het was zover: onze trouwdag was nu echt gepland. in de voorbereidingen merkten we al snel dat het niet om de grote zaken gaat die we belangrijk vonden. Het zit hem in de details. Zo wilde ik persé een bepaalde trouwjurk met een bepaalde snit die heel erg deed denken aan de trouwjurk van mijn moeder. Dat was veel belangrijker voor me dan de luxe van de zaal die we huurden of het soort auto waarmee we van de ene locatie naar de andere reden. Voor mijn vriend gold dat ook. Hij wilde graag mooie manchetknopen omdat hij daar mooie herinneringen aan had.

Manchetknopen: het zijn de details die het doen

Toen mijn vriend een kind was. Droeg zijn vader vaak pakken met manchetknopen. Hij zat vaak bij zijn vader op schoot en speelde met die mooie, glinsterende knoopjes. Het hoorde echt bij zijn vader die eigenlijk bijna een soort Engelse Lord was en zich ook zo kleedde. Voor mijn vriend maakte het dan ook niet uit welk pak hij droeg, als er maar mooie en opvallende manchetknopen aanzaten. Het gekke is dat die passende manchetknopen moeilijker te vinden waren dan een pak. Dat had denk ik ook met de emotionele waarde te maken die mijn vriend erop heeft geplakt. Maar de keuze is groot en uiteindelijk vond mijn vriend die knopen die hem aan zijn vader herinnerde. En ze vielen op op zijn pak, ze waren geweldig. Hij was er trots op dat nu een van zijn kleine neefjes bij hem kwam zitten om met die knopen te spelen. Zoals gezegd: het gaat om de details.

Prachtige bruiloft

Juist omdat we beiden oog hebben voor emotionele details werd het voor iedereen een prachtige dag. De dag was nog beter dan dat we gedroomd hadden: letterlijk een wens die uitkwam. Het was fantastisch. En in een la in het nachtkastje liggen in een mooi doosje ter herinnering aan die dag de manchetknopen. Ze zijn een kostbaar souvenir die mijn vriend elk jaar dat we onze trouwdag opnieuw vieren zal dragen. Ik verheug me er nu al op.

Geef een reactie