Geen categorie

Jouw huis goed beveiligen

Soms worden buurten geteisterd door een inbraakgolf. Meerdere huizen worden dan in korte tijd gekraakt en gedeeltelijk leeg geroofd. Dit is niet alleen vervelend voor de slachtoffers, ook geeft het de rest van de buurt een naar gevoel. Ben jij de volgende? Het kan angstaanjagend zijn om niet te weten of er iemand gaat proberen jouw persoonlijke woning binnen te komen. Je vraagt je dan af of jouw huis wel goed beveiligd is, en wat je eraan kan doen om de inbrekers te ontmoedigen. Om jezelf, jouw gezin en jullie spullen te kunnen beschermen wil je de juiste maatregelen treffen. Daarom hier een aantal tips om jouw huis te beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen.

Zorg voor veilige deuren

In meer dan een derde van de gevallen komt de inbreker gewoon via de voordeur binnen. Niet elke deur is goed bestand tegen iemand die probeert binnen te dringen. Zorg ervoor dat de sloten op jouw deuren gecertificeerd zijn, en zorg ervoor dat de deuren altijd op slot zijn. Een hendel hebben dieven zo open met speciaal gereedschap. Als je een raampje hebt dat in de deur zit, dan doe je er goed aan tralies aan de binnenkant te monteren. In films komen inbrekers vaak met een loper setje, maar in het echt slaan ze vaker een ruitje in om de deur te openen. Ook achterom wil je een stevige deur hebben met goede sloten. Als het lastig is voor een inbreker om binnen te komen gaan zij waarschijnlijk verder naar een ander potentieel doelwit. Als je een poort hebt dan wil je een stevige poortdeur, bijvoorbeeld een hardhouten poortdeur. Deze doe je natuurlijk ook op slot.

Denk aan jouw ramen

De ingang die naast deuren het meest gebruikt wordt is een raam. Als het raam groot genoeg is om snel naar binnen en naar buiten te kunnen, dan grijpt een brutale inbreker zijn kans. Ramen kunnen vaak niet goed op slot, en zijn heel snel open te krijgen met een beetje gereedschap, ook zonder het allemaal kapot te maken. Het gaat misschien een beetje ver om tralies achter alle ramen te zetten, maar het zou wel effectief zijn

Het belangrijkste is dat jij een inbreker ontmoedigt om bij jou in te breken. Er is een oneindig aantal woningen die een inbreker als doelwit kan gebruiken, en als het te lastig lijkt om jouw woning binnen te komen, dan zijn ze zo weer op zoek naar een ander doelwit. Het vangen van inbrekers is jouw taak niet, en voorkomen is beter dan genezen!

Geef een reactie