Geen categorie

Japan

Japan is een land dat bij velen bekend is maar het is ook een land dat nog door veel meer Nederlanders bezocht zou kunnen worden. Japan ken je vast wel van het heerlijke eten en de Sushi. Maar het land heeft zoveel meer te bieden. Onder andere prachtige wereldsteden zoals Tokyo, Sapporo en Osaka. Vroeger zat Japan aan het Aziatische vasteland vast. Het zeeniveau lag destijds lager, in latere jaren is Japan de eilandengroep geworden die het nu is. Japan bestaat uit rond de 6850 eilanden die allen in de Grote Oceaan liggen. Japan is een keizerrijk met een rijke historie. De hoofdstad van Japan is Tokyo. Later dit jaar zullen hier de Olympische Zomerspelen plaatsvinden. Japan wordt onder Nederlanders een steeds populairdere vakantiebestemming.

Rondreis Japan

Velen die Japan voor vakantie bezoeken zullen niet op één plaats verblijven maar een rondreis maken. Er is zoveel te zien in dit land dat je beter een rondreis Japan kunt boeken. Japan wordt ook wel het land van de rijzende zon genoemd. Tokyo, de hoofdstad is zeker een locatie die je tijdens je rondreis zeker moet bezoeken. Tokyo is een stad vol tegenstellingen. Het is een wereldstad met rond de 10 miljoen inwoners. Wat opvalt is dat de straten keurig opgeruimd zijn en het openbaar vervoer heel rustig is in tegenstelling tot in vele andere wereldsteden. Tijdens je rondreis door Japan moet je sowieso een bezoek hebben gebracht aan het spirituele centrum van het land, de stad Kyoto. In deze stad vind je honderden tempels en heiligdommen en maak je kennis met de traditionele, gracieuze geisha's. Vrijwel nergens word je zo gastvrij ontvangen als in deze stad. Tijdens je rondreis is het ook zeker een must om de Japanse cultuur en natuur te ontdekken. Japan heeft een heel divers aanbod voor een onvergetelijke reis.

Olympische Spelen

Dit jaar zullen in de maanden juli en augustus de Olympische Spelen in Tokyo gehouden worden. Na 1964 is dit de tweede keer dat de stad Tokyo dit evenement mag organiseren. Tokyo zal deze zomer overspoeld worden door sporters en fans. Ruim 10.000 sporters uit 204 landen zullen met elkaar de strijd aangaan. De spelen in Japan worden ook wel de groene spelen genoemd. De Japanners willen de volledige Zomerspelen van 2020 CO2 neutraal maken en alleen gebruik maken van natuurlijke energiebronnen zoals zonne- of windenergie. Voor Japan zullen de Olympische Spelen een uitgelezen kans zijn om het land verder te promoten en het toerisme ook de komende jaren een enorme impuls te geven.

Geef een reactie