schuttingen
Geen categorie

Het verbouwen van je tuin doe je zo!

We hebben allemaal wel een grote wens. De ene wens is vrij realistisch, terwijl er ook wensen zijn die een hele kleine kans hebben om te slagen. Hier zijn juist onze wensen voor, waarbij wij de uitgekomen wensen plaatsen op dit blog, hetwensenmagazijn.nl! Een tip voor een wens of iets dat je graag zou willen doen, is het verbouwen of herinrichten van de tuin. Met deze tips geven we een beeld hoe je dit het beste op kunt pakken, om een perfecte tuin voor jezelf te realiseren! Kies je bijvoorbeeld voor een tuin met een gazon, met veel bloemen en planten of denk je aan biologisch en plant je een moestuin. Wij zetten alle voordelen graag voor je op een rijtje!

Een kindvriendelijke tuin

Wanneer je over kinderen beschikt, is het handig om je tuin hier ook op in te richten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de tuin geen gevaarlijke obstakels bevat. Bovendien is het handig om ervoor te zorgen dat de tuin is afgesloten. Dit is erg mooi te realiseren met schuttingen. Met het plaatsen van schuttingen kun je de tuin afsluiten van ongewenste plekken en realiseer je een scheiding tussen de tuin van het huis en de tuin van de buren. Kinderen zullen niet de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld richting de weg te lopen en blijven dus altijd in de tuin! Bovendien zorgen schuttingen voor een stukje privacy, waardoor niet iedereen tegen je aan kunt kijken wanneer je bijvoorbeeld met het gezin in de tuin zit.

Een fleurige tuin

Bij de tuin is het verstandig om te kijken over hoeveel ruimte je beschikt. Zo zou je een gazon kunnen planten voor de kinderen, om hier veilig op te kunnen spelen. Wanneer je hier geen rekening mee hoeft te houden, kun je kiezen voor een tuin met vele planten. Graaf bijvoorbeeld een stuk uit, vul deze ruimte op met tuinaarde, om dit vervolgens om te sluiten en op te hogen met stenen. Wanneer je hier kiest voor specifieke natuurstenen, zul je een unieke plantenbak van creëren. Plaats hier kleurrijke, fleurige bloemen en planten in, om zo een unieke, kleurrijke tuin te creëren!

Gezond, biologisch en vooral erg lekker, een moestuin!

Je hebt de eventuele schuttingen geplaatst, de tuin is gevuld met prachtige bloemen, maar je hebt eigenlijk nog een ruimte over. Een afgelegen hoek zou je op kunnen vullen met verschillende plantenbakken, een hoek voor de afvalbakken of een composthoop. Echter kan dit het beeld van je tuin naar beneden halen. Iets wat erg leuk, lekker en gezond is, is het creëren van je eigen moestuin! Plant bijvoorbeeld verschillende soorten fruit, groenten en kruiden. Zo pluk je jouw eigen kruiden, verse aardbeien en zul je altijd iets tot je beschikking hebben. Kortom, een moestuin creëren is zeker de moeite waard!

Geef een antwoord