Geen categorie

Groter lichaam? Het is prachtig!

Mode

Zoals een niet geheel onbekend liedje van enkele jaren geleden al zegt: “big girls, you are beautiful!”. En daar is geen woord van gelogen. Sinds de jaren 60 vorige eeuw, waarin weinig vormen op een vrouwenlichaam een trend werd en iedereen er uit wou zien als Twiggy (herinner je haar nog?),  is er weinig veranderd in de ideologie van de ‘mooie’ vrouw. We zien het terug op de catwalk en in de modebladen: vrouwen moeten een zo slank mogelijke taille hebben en vooral niet te breed zijn. Een beetje borst en bil mag wel om het vrouwelijk te maken, maar zeker niet te veel! Dan val je weer binnen de categorie curvy, en wordt je als model zijnde al snel afgewezen voor bovengenoemde werkzaamheden. Ik vind het maar lastig.  Zoveel beelden om aan te voldoen en maar één lichaam wat jij van je ouders hebt gekregen. Een lichaam wat het hartstikke goed doet, wat je elke dag veilig naar je werk of school brengt, wat je verzorgt en warm houdt. Wat is nou echt belangrijker: hoe deze er uit ziet, of hoe goed hij het doet? Ik ben van mening dat het absoluut het laatste is. En hoewel er de laatste jaren een trend leek te komen waarin ook de vollere vrouwen als mooi werden gezien, lijkt het nu toch weer een beetje on hold te staan. Zonde, want iedereen is mooi hoe hij of zij is!

Kleding

Wat hier wel een belangrijk verschil in is, is dat elk lichaam anders gekleed moet worden. Dat jij een maatje meer (of minder) hebt, is geen enkel probleem zolang jij daar zelf achter staat. Verdiep je alleen wel in de kledingstijl die daar bij past. Een bootyshort bij vollere benen kunnen prima, maar de kans is groot dat je dijen op een gegeven moment door de wrijving geirriteerd raken. Je kan dan beter kleding kopen wat iets meer voor jouw lijf gemaakt is. Vaak is online winkelen hier voor de uitkomst. De collecties zijn uitgebreider dan in de winkel en je kan snel naast elkaar houden wat leuk is en wat niet. Grote maten kleding op het internet is er ruimschoots beschikbaar. Dit soort websites houden rekening met jouw curves, wat ‘normale’ kledinglijnen vaak nog wel eens willen vergeten.

Selflove

Wat je ook draagt, het is goed zolang het lekker zit. Het is tijd dat we allemaal ons eigen én andermans lichaam gaan omarmen, of deze nou klein, groot, lang of breed is. Hij is goed zoals hij is.

Geef een reactie