game-pc
Geen categorie

De jeugd van tegenwoordig…

Je hoort het de ouderen in onze samenleving vast wel eens zeggen “die jeugd van tegenwoordig…”. Dat ze daar de kinderen tot een jaar of 18 mee bedoelen is wel duidelijk maar wat is er toch met die jeugd van tegenwoordig? Die jeugd van tegenwoordig is geboren in een online wereld. In de huidige maatschappij draait alles om het internet. Buitenspelen zoals de jeugd vroeger deed zit er helaas niet meer bij en als ouder kan je helaas niet anders dan meegaan met die tijd. Want jouw kind een telefoon of computer verbieden is ook een beetje cru.

Maar moeten we dan maar meegaan in die online trend?

Nee, dat hoeft zeker niet! De jeugd van tegenwoordig is gewend aan elektronische apparaten en wordt er al vanaf de basisschool mee opgevoed. Je kan je kind dit moeilijk ontzeggen. En op zich leren ze veel van de online wereld maar… zoals alles wil je dat ook dit met mate gebeurd. Je kunt mag een telefoon als hij of zij daar oud genoeg voor is en ook een game pc is niet meer weg te denken uit ons huishouden. En dat is ook niet erg. We moeten alleen het nu alleen een beetje combineren met vroeger. Vroeger speelden we buiten tot de lantaarnpalen aangingen en baalden we ervan als we naar huis moesten. Probeer je kind altijd te motiveren en te stimuleren om toch naar buiten te gaan en niet de hele dag binnen te zitten achter die elektronische apparaten.

Hoe pak je dat aan?

Maak allereerst duidelijke afspraken over wat wel mag en wat niet mag. Kinderen hebben veel baat bij structuur en regelmaat. Spreek bijvoorbeeld af dat je kind af dat hij of zij net zolang buiten speelt als dat hij of zij achter een elektronisch apparaat zit. Je kind zit bijvoorbeeld 1 uur achter zijn of haar tablet of game pc en dat betekent dan dat hij of zij ook 1 uur moet buitenspelen. In het begin zal je kind het hier misschien niet helemaal mee eens zijn maar je zult merken dat als ze eenmaal de smaak van het buitenspelen te pakken hebben ze uiteindelijk dolblij zijn als ze naar buiten mogen. Als je kind spannend vind om alleen buiten te spelen kan je hem of haar natuurlijk altijd met zijn of haar grote broer of zus mee naar buiten sturen. Een ouder buurtvriendje kan natuurlijk ook altijd helpen. Maak wel duidelijk afspraken over waar ze wel en niet buiten mogen spelen én maak ze duidelijk dat ze altijd heel goed moeten blijven oppassen.

Geef een reactie