Geen categorie

Een standaard mooie vloer in je aankoop? Lang niet altijd!

Soorten vloeren

Ik heb me nooit echt verdiept in vloeren. Ik vind vloeren maar een vanzelfsprekend iets. Je komt binnen, je gaat door een deur heen, en er ligt een vloer. Het scala van soorten is natuurlijk enorm, maar over het algemeen valt een vloer niet echt op. Ik denk dat dat komt omdat de meeste soorten gewoon binnen het vloerenspectrum in het  ‘normale’ gebied vallen. Dit in tegenstelling tot knaloranje vloeren (help!) of mensen die een gestippeld tapijt hebben (ja, dit bestaat!). Deze vloeren zijn natuurlijk een doorn in ieders oog. Alles daartussen is eigenlijk wel prima. Ik had hier dus ook nooit echt een voorkeur voor. Bij mijn ouders lag er altijd een prima vloer, en toen ik uit huis ging lag er ook al een vloer in. Mijn tweede huis had een vloer, en ook bij andere mensen waar ik ging klussen lag er eigenlijk altijd al een ondergrond. Ik wist dus niet beter dan dat huizen worden opgeleverd met een mooi vloertje er in.

Marmer

Tot een paar weken geleden. Ons nieuwe huis werd ook opgeleverd met een vloer er in. Niks aan het handje, zou je zo denken. Alleen had deze echt zijn beste tijd wel gehad. Er lag marmer, wat ik werkelijk beeldschoon vind (zit voor mij flink rechts op het spectrum!), maar het was het lelijkste marmer wat ik ooit had gezien. Hoewel het vroeger waarschijnlijk grijs was geweest, was het nu een soort bruinig en hartstikke dof. Ik dweilde me een ongeluk maar de vieze waas ging er simpelweg maar niet meer af. Een beetje verbaasd belde ik met de verkoper. Die gaf aan dat ik blij mocht zijn dat er nog een vloer in lag. Blij? Een korte Google-zoektocht later leerde me dat dat inderdaad het geval is. Er zijn genoeg mensen die hun huis zonder vloer er in kopen. En hoewel je dan nog de moeite hebt van een vloer leggen, heb je anderzijds wel je ruimte om een vloer te kopen die je écht heel erg mooi vindt.

Laminaat

Enfin, die vloer – die moest er uit. Na een paar offertes om hem te restaureren besloot ik het niet te doen. Die kosten lagen hoger dan een nieuwe vloer, en ik was skeptisch hoeveel er werkelijk nog te redden zou zijn. Nee, die vloer is er uit gegaan. In plaats daarvan hebben we nu prachtig laminaat liggen. Een warme kleur, netjes en tijdsloos. En het beste: bij mijn volgende verhuizing neem ik deze nieuwe vloer gewoon lekker mee!

Geef een reactie