Geen categorie

Een hondenwens: Hoe pak je dit aan?

Heb jij een grote hondenwens en wil je heel graag zo’n lieve viervoeter in huis? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar hier komt wel het een en ander bij kijken. Want waar haal je een hond vandaan, en wat heb je allemaal nodig? Om ervoor te zorgen dat je dit niet onderschat, plaats ik deze blog. In deze blog vertel ik je over wat er allemaal komt kijken bij het nemen van een hond. Na het lezen hiervan ben je helemaal voorbereid!

Een hond uitzoeken

Als je bepaalt dat je de stap zet en echt een hond neemt, wil je er waarschijnlijk direct eentje in huis. Helaas gaat dit niet zo snel en makkelijk als het lijkt. Voordat je een hond neemt, moet je ten eerste goed onderzoek doen naar welk ras je wilt. Elk ras heeft totaal andere karaktereigenschappen en je wilt er natuurlijk eentje die goed bij jou past. Hierna moet je op zoek gaan naar een fokker die een nestje heeft van jouw gewenste ras. Hier zijn vaak wachtlijsten voor. Je moet bijna altijd een paar maanden wachten tot je eindelijk op bezoek kan bij een nestje. Het is dus eventjes een ingewikkeld en lang proces, maar dit is het uiteindelijk 100% waard!

Je huis klaarmaken

Als je eenmaal een lief en schattig hondje hebt gevonden, dan is het tijd om je huis helemaal klaar te maken. Je hoeft uiteraard geen grote verbouwing te doen, maar je moet wel een aantal dingen in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan een bench. Daarnaast heb je ook kleine dingen nodig zoals voer, speeltjes en een riem om de hond uit te laten. Zelf vind ik het merk Trixie erg fijn voor al mijn hondenspullen. Ze verkopen dit vaak bij de dierenapotheek, het tuincentrum of de dierenwinkel. In deze winkels kun je uiteraard ook altijd om advies vragen over wat je allemaal nodig hebt. 

De opvoeding

Als je een puppy in huis haalt, moet je er rekening mee houden dat deze nog niet opgevoed zijn. Dit is iets wat mensen regelmatig vergeten. Vaak valt het dan erg tegen hoeveel werk het is om een hond op te voeden. Houdt er dus rekening mee dat je hier flink wat tijd in moet stoppen. Onderzoek van te voren al naar effectieve opvoedmethodes. Bovendien zijn er ook talloze opvoedprogramma’s van professionals te vinden. Ik heb zelf een aantal puppylessen gedaan toen ik net een hondje had en kan dit zeker aanraden.

Geef een reactie