Geen categorie

Een citytrip maken in Europa

Europa heeft eigenlijk alles te bieden. Van wereldsteden tot aan mooie stranden, je hebt het er allemaal. In het specifiek gaat deze blog in op Düsseldorf en Brugge. 

Düsseldorf

Je ziet hem waarschijnlijk al van verre: de Rheinturm. Deze toren is 240,5 meter hoog en daarmee is het ook het hoogste gebouw van Duitsland. Rondom de toren vind je een mooi park om op een zonnige dag te verkennen. Houd je van een mooi uitzicht? Dan kun je de toren zelfs bezoeken! Je moet geen hoogtevrees hebben, maar het uitzicht is fenomenaal, op heldere dagen kun je zelfs de stad Keulen zien liggen. Je moet wel een tijdstip reserveren om de toren te bezoeken. Het populairste moment van de dag is net voor zonsondergang, dus zorg ervoor dat je van tevoren boekt als je de toren in die tijd wilt bezoeken.

Als je ervan houdt om een mooie wandeling te maken, ga dan zeker naar de Hofgarten! Dit is een enorm park gelegen in het centrum van de stad. Dit is het eerste en oudste stadspark van Duitsland. Het heeft een aantal heuvels, vijvers en er zijn een aantal interessante standbeelden. Je kunt er oude historische standbeelden zien en moderne kunstwerken. Een geweldige plek om een uurtje of twee rond te dwalen. Boek wel ruim van tevoren een van de hotels dusseldorf.

Brugge

Als in Brugge bent is het Belfort van Brugge is een zeer indrukwekkende middeleeuwse klokkentoren en een van de beste dingen om te doen in Brugge, vooral als je geïnteresseerd bent in prachtige gebouwen en geschiedenis. De klokkentoren werd rond 1240 gebouwd en is 83 meter hoog. Er hangen zo’n 47 klokken. Ga ook zeker naar binnen om de toren (en de ongeveer 350 treden) te beklimmen en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. De prijzen liggen rond de €10-12 per stuk, dus als je geen zin hebt in een behoorlijke beklimming of als je je zakgeld wilt besparen, kun je het torengedeelte misschien beter overslaan.

Het Minnewatermeer is een soort sprookje voor natuurliefhebbers die midden in de stad zelf ligt.  Gelegen in het centrum van Brugge herbergt deze openbare groene ruimte een mooi kasteel en prachtige bomen. Maak een wandeling over de Loversbrug om het uitzicht op de rivier te bewonderen of doe jezelf tegoed te doen aan alle heerlijke wafels. Rondom het Minnewatermeer heb je ook genoeg hotels Brugge waar je uit kunt kiezen. 

Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen in Düsseldorf en Brugge, het zijn wel maar een paar opties, er is nog veel meer te ontdekken in beide steden!

Geef een reactie