Geen categorie

Drie onmisbare fiets apps

Sinds kort heb ik een mooie elektrische Stromer fiets. De fietsen van Stromer fietsen heerlijk en hebben een waanzinnig ontwerp. Ik ben er dan ook super blij mee! In eerste instantie wilde ik de fiets omdat dit toch een gezondere optie is dan het pakken van de auto. Bovendien doe je er het milieu goed aan om lekker op de fiets te stappen. Nu ik wat meer fiets ben ik ook op zoek gegaan naar handige apps die helpen bij het uitzoeken van fietsroutes, of waarmee je kunt bijhouden hoeveel kilometer je in totaal hebt afgelegd. Hou je zelf ook van fietsen? In deze blog vertel ik jullie wat op dit moment mijn favoriete fiets apps zijn die je zeker eens moet proberen!

Strava

Wanneer je een echt sportieve fietser bent, dan is Strava eigenlijk onmisbaar. Dit is toch wel de meest volledige fiets-app in mijn ogen. Zelf gebruik ik de app om mijn fietstochten bij te houden via GPS en omdat ik met een hartslagmeter fiets weet ik ook precies wat mijn fietsdagen mij hebben opgeleverd aan calorieverbranding. Je kunt met de app je prestaties bijhouden, plannen en met andere fietsers vergelijken. Het is leuk dat je bijvoorbeeld met vrienden een connectie kunt maken en elkaar complimentjes kunt geven. De app is beschikbaar in het Nederlands en bovendien helemaal gratis!

Fietsnetwerk.nl

Ben je toch meer van de ontspannende en recreatieve fietsritjes? Dan is fietsnetwerk.nl een betere optie voor jou. Met deze app kun je thematische fietsroutes bekijken door heel Nederland. Je kunt routes uitzoeken die je door de mooiste gebieden heen sturen om even helemaal zen te worden. Ook kun je juist een route uitkiezen die je langs de leukste bezienswaardigheden of horeca in een stad brengen. Je kunt zo een leuke dag plannen met je fiets en iedere keer iets nieuws ontdekken.

Relive

Dit is net even een ander soort app. Met Relive ga je namelijk niet op pad, maar kun je juist de routes die je hebt gemaakt op een leuke manier herleven. Tijdens je fietstochten maak je misschien vanalles mee, wanneer je weer thuis bent heb je even dat heerlijke gevoel van een leuke dag. Helaas vergeten we na verloop van tijd vaak wat we nou eigenlijk precies waren tegengekomen. Met Relive kun je echter foto´s en video´s van onderweg opslaan en een 3D route maken van waar je heen bent geweest. Je kunt notities toevoegen en anderen laten reageren op je fietstocht. Na verloop van tijd zal je een mooi overzicht hebben van de leuke herinneringen tijdens het fietsen.

Geef een reactie