Geen categorie

Doe eens retro cadeau!

Mijn nichtje wordt volgende week 1 jaar. Ik zoek dus een leuk cadeau. Omdat ik van mooie spullen hou ben ik op zoek naar iets wat zo’n kleintje leuk vindt en wat ook nog eens in de smaak zal vallen bij de ouders, die hun huis met zorg hebben ingericht. Eigentijds en retro. Dat klinkt wellicht tegenstrijdig, maar feitelijk is retro dus eigentijds!

Die kleine meid moet dus een vet leuk cadeau krijgen van mij, want ik neem mijn taak als tante bloedje serieus. Gisteren heb ik door de stad gestruind maar kon daar niet slagen. Gisteravond heb ik thuis, onder het genot van een kop koffie en een stuk gevulde speculaas, eens fijn zitten surfen op het internet.

Loopauto

Ik ben eruit! Er is een waanzinnig leuke retro loopauto in aantocht. Fijn in design, leuk om naar te kijken. Ik zie die kleine meid al in die loopauto rondrijden. Ze kan er tot aan haar vierde jaar mee rondrijden. Mocht je een cadeau zoeken voor een kind vanaf vier dan is de trapauto een supergaaf idee. Het zijn replica’s van modellen zoals die er vroeger uitzagen. Door de duurzame ontwikkeling zal de auto generaties lang mee kunnen gaan. Dat maakt dat de auto te zien zal zijn op vele foto’s die in de toekomst gemaakt zullen worden. Een leuk idee dat ik dit dan als cadeau mag geven.
Een brandweer loopauto met bel, een racewagen of een vliegtuig. De droom van menig kind. Door het fraaie vintage-achtige ontwerp wordt het niet als storend ervaren dat het als groot speelgoed in je huis aanwezig is.

Ook voor grote mensen

Rondkijkend op de site van theretrofamily heb ik me laten verleiden. Nu ben ik een waterkoker rijker en ook een retro radio voor in de keuken. Zo kan ik op zondag, als ik uitgebreid sta te koken, de voetbalverslagen horen. Het bekijken van als die leuke spulletjes maakt je hebberig. Allemaal mooi qua uitvoering en ik hou van de kleuren. Het leuke is dat het niet alleen voor de sier is maar ook nog eens bruikbaar. Zo haal je niet alleen een artefact in huis maar ook bijvoorbeeld een huishoudelijk apparaat. Check ook eens de “tweedekansjes pagina”: zo-goed-als-nieuw producten met een mooie prijs. De grappigste ontdekking deed ik op het tabblad “muziekkamer”: cassettebandjes! Ik heb de site inmiddels gedeeld met mijn vrienden en uiteraard staat het nu in mijn lijstje met favorieten.
Hier kom ik nog eens terug!

Geef een reactie