Geen categorie

De mooiste dag van mijn leven

Kinderdroom

Het is misschien niet een standaard mannendroom, maar als klein jongetje fantaseerde ik veel over mijn eigen bruiloft. Waar de meeste jongens fantaseren over hun auto die ze gaan kopen doordat ze een geweldige baan hebben, dacht ik met name na over hoe ik met het meisje van mijn dromen aan mijn arm het begin van de rest van mijn leven zou vieren. Totaal niet stoer natuurlijk, dus ik praatte er maar nooit teveel over. Toch keek ik uit naar de mooiste dag van mijn leven. Ik zou een op maat gemaakt pak dragen, de mooiste schoenen, en dat alles zou plaatsvinden in de mooiste kerk in de omgeving. Daarna zou ik een groot feest geven met mijn familie en op een royale huwelijksreis gaan. Echt, het hele plan lag uitgedacht klaar te wachten tot ik er groot genoeg voor zou zijn.

Huisje boompje huwelijk

Nou, het heeft even geduurd, maar het lijkt er op dat die dag toch steeds dichterbij is gekomen. Ik ontmoette haar een paar jaar geleden, heel cliché, in een café. We botsten tegen elkaar aan, ik bleef even praten omdat ik haar het mooiste meisje van de avond vond. Ik had nooit gedacht dat we ook werkelijk met elkaar zouden eindigen, en dat was ook niet de intentie van het gesprek. Maar goed ook, denk ik, anders had ik het waarschijnlijk alleen maar verpest omdat er zoveel op het spel stond. We bleven echter praten, spraken af, spraken nogmaals af, en drie jaar later woonden we samen in ons zelfgekochte huis. Zij had het over trouwen, ik twijfelde nog een beetje. Echter, na even rustig nadenken besloot ik er voor te gaan: als ik niet met haar oud wilde worden, had ik geen huis met haar moeten kopen. Als ik dat zo vanzelsprekend deed, waarom zou ik dan niet onze relatie ook net zo definitef maken?

Grote dag

Enfin, ik ging voor haar op één knie, zei jammerde “Ja!!”, huilde een beetje: je kent het verhaal wel. Zo afgezaagd als je het nu voor je ziet, zo ging het ook. En hoewel ik even aan het idee moest wennen, ben ik nu zo enorm enthousiast. De droom van vroeger komt uit: we hebben de kerk in het dorp weten te regelen, onze vrienden komen, het wordt een prachtige dag: alles klopt. Mijn op maat gemaakte pak ligt klaar en als klapper op de vuurpijl kreeg ik van mijn ouders een prachtig paar Santoni herenschoenen. Nu kan er niks meer misgaan. Getrouwd leven, kom maar op!

Geef een reactie