haar producten
Geen categorie

De juiste stijltang kiezen

Als jij jouw haar regelmatig wilt of moet stijlen, dan heb je uiteraard een goede stijltang nodig. De juiste stijltang gaat jaren mee, en minimaliseert eventuele schade aan jouw haar. Het is het waard om een beetje extra tijd te besteden aan het vinden van een goede stijltang. Zo’n goede stijltang is dan ook een investering, en niet een product dat je elke paar maanden moet vervangen. Het juiste apparaat maakt jouw haar stijl zonder dat er vervelende schade aan jouw haar ontstaat. Maar hoe vind je nou zo een stijltang? Volg deze vier stappen en het kan haast niet mis gaan!

Denk aan de vorm

Je zou het misschien niet verwachten, maar er is wel degelijk een relevant verschil dat te maken heeft met de vorm van het verwarmde oppervlak. Als jij een stijltang hebt met een ronding op het oppervlak, dan kun je gemakkelijker hetzelfde apparaat gebruiken om een krul te maken in jouw haar. Daarentegen verlies je die mogelijkheid wanneer het oppervlak ontzettend vlak is, al heb je daarentegen wel een strakker resultaat als het puur om stijlen gaat.

Breedte van het verwarmde oppervlak

Hoe breder de oppervlaktes zijn, hoe sneller jij jouw haar kunt stijlen. Uiteraard heeft dit ook het effect dat jouw haar sneller verwarmd wordt, en dit kan met dunner haar problemen opleveren. Wees dus realistisch over de dikte van jouw haar voordat je een keuze maakt. Je wilt natuurlijk niet dat je een pluk haar per ongeluk kapot laat branden!

Kies het materiaal

De platen komen in allerlei soorten maten, en dus ook in verschillende materialen. Er is geen duidelijke beste keus, maar het hangt ook hier weer af van wat voor soort haar jij hebt. Titanium platen verwarmen erg snel, en zijn bijzonder effectief. Wel zijn ze erg prijzig, dus als je het niet nodig hebt, kun je beter iets anders kiezen. Voornamelijk voor mensen met stevige krullen kan het de enige juiste keuze zijn. Keramische platen zijn een stuk betaalbaarder, en werkt net zo goed als jij geen super dik gekruld haar hebt. Let er wel op dat sommige stijltangen enkel een coating van keramiek hebben, en deze kan redelijk snel afslijten.

Ga niet direct voor de goedkoopste keuze

Bij een aantal producten maakt het niet zoveel uit welk merk je kiest. Bij een stijltang gaat dat echter absoluut niet op. Zoals ik al zei wil je niet elke paar maanden een nieuwe stijltang hoeven kopen. In principe hoort een goede stijltang jaren mee te gaan. Als je zuinig aan probeert te doen, en op een stijltang bespaart dan kan je zomaar duurder uit zijn op de lange termijn. Kies daarom voor gerenommeerde merken zoals GHD!

Geef een reactie