Camera
Geen categorie

Voor mijn verjaardag wens ik een camera

Omdat ik jarig ben in november mag ik weer cadeautjes uitkiezen! Hoe ik dat aanpak zo vlak voor de cadeau-maand december lees je in deze blog! Ook kom je erachter waar ik om heb gevraagd. Ik ben al helemaal klaar voor mijn verjaardag!

Één groot cadeau is makkelijker in de cadeau-maanden

Het is heel leuk om eind november jarig te zijn. Ik ben iemand die mijn verjaardag altijd groots viert, en het hele land lijkt gewoon in de feeststemming te zijn zo dicht bij de feestdagen. Overal hangen lichtjes, de etalages zien er prachtig uit, assortimenten zijn aangevuld, en dan ben ik jarig, net voordat de drukte losbarst. Eigenlijk is mijn verjaardagsfeest altijd de pre-party van het feestseizoen! Wat wel jammer is, is dat ik mijn vrienden en familie ongewild heel veel extra druk geef om cadeautjes te shoppen. Normaal gesproken koop je een mooi kerstcadeau. Die moet dan origineel en leuk zijn. Maar een verjaardagscadeau moet dat ook zijn! Vrienden en familie moeten dus twee keer voor mij nadenken, wat hun stress oplevert. Dat is wel het laatste wat ik wil, dus een paar jaar geleden heb ik een oplossing bedacht. Voor mijn verjaardag vraag ik gewoon een groot cadeau, die iedereen dan samen kan geven! Zo hoeven ze niet extra moeite te doen om voor mijn verjaardag ook nog wat te regelen! Wat dit cadeau dit jaar wordt lees je hieronder!

Waarom ik graag een camera wil

Het cadeau waar ik dit jaar om heb gewenst is een camera. Mijn passie ligt al een tijdje bij fotograferen sinds mijn telefoon een waanzinnige camera heeft. Toch lijkt het me heel leuk om in vrije weekenden en op vakanties echt op pad te gaan met enkel je camera, en dan mooie plaatjes te schieten! Met een goede camera kun je veel meer, en voel je je ook meer een fotograaf dan met een telefoon!

Welke camera’s geschikt zijn voor mijn passie van fotograferen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten camera’s. Zo zijn er spiegelreflex-, systeem-, compact- en bridgecamera’s om maar eens te beginnen. Deze eerste geeft je veel controle over de instellingen en je kunt er lenzen op wisselen. De tweede presteert net zo goed, maar heeft alleen geen spiegel. De compact zijn voor huis-, tuin- en keukengebruik en zeer geschikt voor amateurs omdat ze heel makkelijk in gebruik zijn. Zoals de naam al zegt nemen ze weinig ruimte in en zijn ze dus geschikt om mee te nemen op reis. De lens is niet verwisselbaar. Tot slot heb je de bridge-camera’s. Deze zijn ook compact, maar hebben een goede zoomfunctie. Het is een categorie tussen de compact en spiegelreflex.

Zelf heb ik een bridge-camera gewenst. Ik wil iets meer kunnen dan wat met de compact camera kan, maar ben nog niet ver genoeg gevorderd om volledig met een spiegelreflex om te kunnen gaan! Nu hopen dat mijn lieve familie en vrienden deze camera ook daadwerkelijk cadeau gaan geven!

Geef een reactie