Geen categorie

Altijd een schone look in je tuin

Iedereen met een tuin weet dat dit vaak best een karweitje is om te onderhouden. Het gras lijkt elke dag drie centimeter te groeien en het onkruid komt uit alle hoeken en gaten. Een tuin kan er daarom al snel rommelig en vies uit zien. Dit is natuurlijk iets dat je niet wil. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen zodat je tuin er in ieder geval op het eerste ook netjes en schoon uitziet. In deze blog lees je welke dingen dit zijn.

Regelmatig vegen

Een tuin ziet er al snel rommelig uit als er van alles op de grond ligt. Vooral als je bijvoorbeeld tegels of een houten veranda hebt liggen, dan zie je elk klein blaadje. Voor een schoon en netjes gezicht is het daarom belangrijk dat je regelmatig veegt. Ik hoor je al denken: Dat is toch veel te veel werk? Ja, als je veegt met een bezem dan ga je erg vaak erg lang bezig zijn hiermee. Gelukkig zijn er veel efficiëntere manieren om dit te doen. Zo heb je bijvoorbeeld een veegmachine van De Boer Drachten. Een veegmachine lijkt op een soort elektrische grasmaaier, maar veegt in plaats van dat het gras maait. Een veegmachine is enorm handig en kan gebruikt worden op verschillende soorten oppervlakken. Met dit apparaat is je tuin binnen no-time schoon van alle blaadjes, afval en andere troepjes.

Het gras maaien

Het gras maaien is een klusje dat er vaak bij inschiet. Toch is dit erg belangrijk als je wil dat je tuin er een beetje netjes uitziet. Met hoog en ongemaaid gras, lijkt een tuin al heel snel verwaarloosd. En dat is natuurlijk niet het beeld dat je wilt creëren. Zorg daarom dus dat je regelmatig je gras maait. Mocht je hier zelf echt niet aan toekomen, dan is het eventueel een optie om een tuinman in te schakelen. Deze kan dan af en toe langskomen en zorgt ervoor dat je tuin er nooit onverzorgd uitziet. 

Onderhoud de tuinmeubels

Waarschijnlijk heb jij in de tuin minstens wel een tafel en een aantal stoelen staan. Hoe zien die er op dit moment uit? Vaak worden tuinmeubels helemaal vergeten tijdens het onderhouden van de tuin. En dat terwijl deze ook echt goed vies kunnen worden. Ik haalde laatst een doekje over een glazen tafeltje in de tuin heen. Ik weet niet hoe lang geleden ik dit voor het laatst gedaan had, maar mijn hele doekje was zwart. Wees er dus ook van bewust dat je je tuinmeubelen zo nu en dan moet schoonmaken. En ik verzeker je, schone tuinmeubelen doen wonderen voor de look van je tuin. 

Geef een reactie