Geen categorie

3 vakantiebestemmingen bovenaan mijn wensenlijstje! 

Wil jij gezellig op stedentrip met vrienden of vriendinnen? En zijn jullie nog opzoek naar een leuke locatie? In deze blog beschrijf ik een paar bijzondere bestemmingen die bovenaan mijn wensenlijstje staan. Misschien haal jij hier ook wel inspiratie uit. 

 

Stedentrips in Australië

Een rondreis maken door Australië staat bovenaan mijn wensenlijst! Dit doe je natuurlijk niet zomaar want naar bijvoorbeeld Sydney is het wel 19 uur en 40 minuten vliegen. Daarom ga je er ook niet even zomaar heen om een stad te bezoeken. Als je naar Australië gaat is het wel zo handig als je een hele reis uitstippelt. Hier zal ik dan ook minimaal een jaar voorbereidingstijd opnemen. De steden die ik in Australië wil gaan bezoeken naast Sydney zijn Perth, Brisbane en Melbourne. Voor ons is de beste reistijd naar Australië in de winter, want dan is het daar zomer. De steden uit Australië trekken mij zo erg omdat deze allemaal gelegen zijn aan de kust en ik ben een echte strandliefhebber. 

 

Stedentrips Napels

Steden bezoeken in Australië is natuurlijk heel erg prijzig. Gelukkig kun je het ook een beetje dichterbij huis zoeken. In het zuidelijke gedeelte van Italië ligt Napels. Napels staat bekend om de lekkerste pizza’s, maar mensen mijden de stad ook vaak doordat het bekend staat als vuile stad. Toch is een stedentrip Napels erg goed te doen en doordat het bekend staat als vuile stad is het ook minder toeristisch. Om deze reden vind ik Napels zelfs leuker dan andere Italiaanse steden. De highlights van de stad vind ik het lekkere eten. Naast de beste pizza is de buffelmozzarella en de espresso ook echt heerlijk! In de avond kun je het bekende theater van Napels bezoeken om te genieten van een leuke voorstelling. Ook heeft de stad mooie pleinen zoals Piazza del Plebiscito waar je lekker kunt rondlopen. In de buurt van Napels zijn er ook nog genoeg andere plekjes die je kunt bezoeken. Je hoeft je dus niet te vervelen. 

 

Stedentrip Marrakech

Wil je toch op een stedentrip waar je even in een totaal andere wereld duikt, maar niet super ver weg is? Marrakech ligt in Marokko en is maar 3 uur en 3 kwartier vliegen. Deze bestemming wordt steeds toeristisch, dus als je niet zo van toeristische bestemmingen houdt dan zal ik adviseren om hier zo snel mogelijk heen te gaan. Bezoek in Marrakech het grote plein Djemaa del Fna. Hier vind je de lekkerste Marokkaanse producten zoals kruiden. Ook vind je hier straatartiesten zoals slangenbezweerders en muzikanten. Tijdens je trip naar Marrakech is het ook zeker de moeite waard om bijvoorbeeld een moskee te bezoeken. Een bekende moskee is de Medina. Ook is het heerlijk om tijdens je reis tot rust te komen in een Marokkaanse hammam spa. 

 

Geef een reactie